Jacques d'Ancona opnieuw ambassadeur

Gekleurd Grijs in Actie

Journalist en presentator Jacques d'Ancona heeft zich opnieuw verbonden aan het culturele seniorenproject Gekleurd Grijs.
D’Ancona gaat zijn naam inzetten om het project nog meer bekendheid te geven en senioren te stimuleren deel te nemen aan kunstzinnige activiteiten.

Ook Toltsje Scheringa uit Gasselternijveen, bestuurslid van Music in the Woods en voorzitter van de historische vereniging Gasselte zet zich als ambassadeur in voor het project.
Beiden menen dat deelname aan kunstzinnige activiteiten een positieve impuls geeft aan de gezondheid van ouderen.

Wij zoeken nog senioren die Jacques en Toltsje als ambassadeur willen ondersteunen.
Aanmelden kan via: ilse@kunstencultuur.nl

De ambassadeurs van Gekleurd Grijs stimuleren senioren deel te nemen aan workshops op het gebied van muziek, theater en dans en sporen ouderen aan musea en theaters te bezoeken. Hiervoor is in april de actiemaand ‘Gekleurd Grijs in Actie’ in het leven geroepen. Ruim 50 culturele organisaties openen in 2018 hun deuren voor senioren om hen actief kennis te laten maken met verschillende kunstvormen. Het project wordt in 2018 voor de zesde keer georganiseerd, dankzij financiële steun van provincie Drenthe, Fonds voor Cultuurparticipatie en de gemeenten Emmen, Aa en Hunze, Tynaarlo, Westerveld, Midden-Drenthe en Coevorden. Dit gebeurt met in samenwerking met de stichtingen welzijn van de genoemde gemeenten.

Gekleurd Grijs Festival

Op 20 april 2018 vindt voor de derde keer het Gekleurd Grijs Festival plaats in woonwijkcentrum Holdert in Emmen. Een festival voor en door senioren en hun vrienden en families. Op het programma staan muzikale optredens, workshops, presentaties, exposities en een culturele markt. Onder genot van een hapje en een drankje valt er veel te ontdekken op het gebied van dans, muziek, schilderen, theater, film en digitale kunst.

terug