Slotmanifestatie Age Friendly Cultural Cities op 8 oktober 2018

Welke 'Age Friendly' stad wint de BNG Bank Lang Leve Kunst Prijs 2018?

Gekleurd Grijs - Age Friendly Cultural CitiesDe vijf gemeenten Doetinchem, Deventer, Emmen, Groningen en Utrecht nemen deel aan het programma Age Friendly Cultural Cities 2017-2018 van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het doel is om een actief kunst- en cultuuraanbod voor ouderen te ontwikkelen en te verduurzamen. Aan dit tweejarige programma is ook een prijs verbonden: de BNG Bank Lang Leve Kunst Prijs 2018. De winnaar van de eerste ronde in 2016 was Amsterdam.

Prijs

Een vijfkoppige jury, onder leiding van Hedy d'Ancona, heeft alle steden bezocht en maakt op maandag 8 oktober 2018 de winnaar bekend. Deze ontvangt tijdens de slotmanifestatie de BNG Bank Lang Leve Kunst Prijs, ter waarde van 20.000 euro.

Programma

Presentatrice Jetty Mathurin, als 65plusser ervaringsdeskundige, leidt ons op geheel eigen wijze door het gevarieerde en inspirerende programma. Ze stelt alle Age Friendly Cultural Cities voor en laat het publiek kennismaken met bijzondere acts uit de steden. Daarnaast worden er bijzondere 'TED' lezingen gegeven door directeur OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam) Martin Berendse, fotograaf Romi Tweebeke en actrice Nazmiye Oral.

Praktisch

De slotmanifestatie vindt plaats op maandag 8 oktober, van 13:30 tot 17:00 uur met aansluitend een borrel, in Schouwburg Odeon te Zwolle. Inloop vanaf 13:00 uur.

Aanmelden
Wil je bij de Slotmanifestatie Age Friendly Cultural Cities zijn? Aanmelden kan op de website van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

terug