Emmen Age Friendly Cultural City 2018

Ruim aanbod kunst en cultuur voor senioren

De gemeente Emmen won 8 oktober 2018
de titel Age Friendly Cultural City.

Gekleurd Grijs - emmen - age cultural friendlcy cityDe gemeente heeft zich het hele jaar flink ingezet om het kunst- en cultuuraanbod van, voor en door ouderen te ontwikkelen en uit te breiden.

Met partners als De Kunstbeweging, Treant Zorggroep, Athomefirst, Welzijn Sedna en K&C zijn vanuit verschillende behoeften van senioren projecten gelanceerd.

In Zandpol werd een beeldende kunstproject ontwikkeld rond de fictieve persoon Everdina. Ook was er een Artist in Residence (AIR) project met dansende jongeren en senioren in Erica.

De Kunstbeweging organiseerde het project De Ontmoetingsverhalen. En tijdens ‘Cultureel dagje uit’ van woonwijkcentrum Holdert werden ouderen naar verschillende culturele locaties gebracht.

De jury was erg onder de indruk van de kwaliteit van het kunstaanbod, zoals het danstheaterproject van de jonge choreograaf Selmar Jurian met 12 senioren en 5 jongeren uit de omgeving van het dorp Erica. In dit project werd samengewerkt met Club Guy & Roni -  een professioneel dansgezelschap uit Groningen.

De gemeente Emmen ontvangt een bedrag van 20.000 euro van BNG Cultuurfonds. Dit bedrag moet de gemeente besteden aan de bevordering en verduurzaming van ouderenprojecten.

‘Age Friendly Cultural Cities’ is een initiatief van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het persbericht wat zij hebben uitgestuurd vindt u hier.

terug