Prijs voor Gekleurd Grijs Holdert

Aanmoedigingsprijs van 500 euro

Woonzorgcentrum Bilderdijk in Hoogeveen heeft de eerste Kunst- en Cultuurprijs van Treant gewonnen. Woonwijkcentrum Holdert heeft een aanmoedigingsprijs van 500 euro van Treant ontvangen voor het project 'Gekleurd Grijs'.

Gekleurd Grijs is een project van K&C dat de cultuurparticipatie van senioren bevordert. In het kader van dit project werd februari 2016 het Gekleurd Grijs Festival georganiseerd in woonwijkcentrum Holdert met muziek- en dansoptredens, workshops beeldende kunst en zang en exposities.


Met de prijs wil Holdert bewoners onder begeleiding van een beeldend kunstenaar een kunstwerk laten maken.

De Kunst- en Cultuurprijs is door de kunstcommissie van Treant in het leven geroepen om medewerkers, vrijwilligers, patiënten en cliënten te stimuleren om een inspirerende kunst- en cultuuractiviteit te bedenken. Treant Zorggroep bundelt de krachten van 3 ziekenhuislocaties en 20 centra voor verpleeg- en ouderenzorg in Drenthe.

Deelnemers
Zes locaties van Treant Zorggroep hadden een kunst- en cultuuractiviteit ingediend. De eerste prijs ging naar woonzorgcentrum Bilderdijk in Hoogeveen voor hun kunstproject, waarbij medewerkers met cliënten in gesprek gaan over kunst. Met het gewonnen geldbedrag van 1.000-, wordt dit project verder uitgebreid.

Jaarlijkse uitreiking
De prijs wordt voortaan jaarlijks uitgereikt aan het woonwijkcentrum van Treant Zorggroep dat de beste en leukste kunst- en cultuuractiviteit indient.

terug