Gekleurd Grijs AIR 2018

Dans mee met Gekleurd Grijs on Air
Een dansproductie in Erica

Gekleurd Grijs AIR - dansproductie Selmar JurianDe jonge choreograaf Selmar Jurian woont en werkt in februari, maart en april in de omgeving van Erica aan een dansproductie met jongeren en senioren. U kunt op verschillende manieren meedoen aan deze productie. Deel bijvoorbeeld uw verhalen in een workshop. De choreograaf gebruikt deze verhalen als inspiratie voor het maken van de voorstelling.

U kunt meedansen, maar ook voor het maken van de kostuums en het decor is hulp nodig. Bent u lichamelijk iets minder fit? Geen probleem! In iedereen schuilt een danser, decorbouwer of kostuummaker, jong en oud. We gaan samen het avontuur aan met het maken van deze dansproductie.

Wilt u meedoen? Stuur dan een e-mail naar: marjan@kunstencultuur.nl. Bellen mag natuurlijk ook: 0592 33 69 99.
Wilt u meer weten over AIR-DANS, kijk dan op deze website of volg het proces via www.facebook.com/GekleurdGrijs.

Vanaf eind april is de dansvoorstelling op diverse plekken te zien, waaronder op het Gekleurd Grijs Festival in Emmen.

Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met het dansgezelschap Club Guy & Roni uit Groningen.

Gekleurd Grijs AIR - dansproductie Selmar Jurian

Senioren dansen “Ik ben wie ik was”
Mozaïek Zuidlaren


Stilte in het publiek, de spot gaat aan en op het podium zitten elf senioren op een stoel. Als de muziek klinkt komen ze één voor één in beweging. Vijftien minuten lang dansen ze de voorstelling “Ik ben wie ik was” in woon(zorg)complex Mozaïek in Zuidlaren. Na afloop klinkt luid applaus.
In 2018 is er een vervolg gegeven aan het Artist in Residence programma Dans.
Choreograaf Janneke Bruggink heeft opnieuw met bewoners van Mozaiek en inwoners van Tynaarlo gewerkt aan een dansvoorstelling.
Dit keer een voorstelling van 15 minuten over de persoon achter de danser.
Janneke Bruggink heeft gesprekken gevoerd met de dansers over hun geschiedenis. Deze verhalen, en de bewegingen van de senioren, heeft ze gebruikt in de voorstelling.
“Ik ben wie ik was” was te zien op 22 januari en 27 januari 2018.

Gekleurd Grijs on Air Emmen is een onderdeel van Age Friendly Cultural City Emmen. Met dit label laat de gemeente Emmen zien dat het investeert in het vergroten van de leefbaarheid van senioren door de actieve cultuurparticipatie van senioren te stimuleren.