Gekleurd Grijs AIR

Gekleurd Grijs - AIR - dansvoorstelling winter - VernonNa Zuidlaren en Erica wordt in oktober en november 2018 in Assen gewerkt aan een danstheatervoorstelling, waarin senioren en jongeren samen de hoofdrol hebben.

K&C en dansschool Feel your move in Assen werken met geïnteresseerde jongeren en senioren aan ‘Winter’, een productie waarin dans- en theaterelementen samenkomen.
Het eindresultaat is in december te zien.

K&C heeft het afgelopen jaar een aantal danstheatervoorstellingen gemaakt met senioren en jongeren die onverminderd populair waren. Hieronder treft u het resultaat van AIR Erica.

De voorstellingen zijn mogelijk dankzij Gekleurd Grijs. Alle voorstellingen laten zien dat senioren nog tot veel in staat zijn en dat een samenwerking tussen jonge en oudere mensen heel goed mogelijk is.

In Assen staat de productie onder leiding van Vernon Hamar de la Brethoniere. Vernon heeft een dansschool in Assen en is zeer succesvol in de streetdance wereld.

Repetities
Locatie: Podium Zuidhaege, Zuidhaege 2, Assen
Data: vrijdag 12 en 19 oktober en op 2, 9, 16, 23 en 30 november
Tijd: 15.00 – 16.30 uur

Danstheatervoorstelling Kijk mij nou

In Erica, een dorp met nog geen 5.000 inwoners in de gemeente Emmen, werkte choreograaf Selmar Jurian van februari tot en met april 2018 aan de danstheatervoorstelling "Kijk mij nou" met senioren en jongeren.
Een bijzondere voorstelling. De voorstelling was namelijk gebaseerd op verhalen van de deelnemende ouderen. In totaal deden er tien dames en twee heren mee.

  Gekleurd Grijs - AIR dans

De twaalf senioren werkten elke maandagmiddag in sociaal cultureel centrum
’t Schienvat aan de voorstelling.

Ondertussen ging Selmar ook aan de slag met vijf jongeren. Door die combinatie ontstond een bijzonder verhaal met weinig tekst, maar veel beweging.

Voorstelling

De try-out van de voorstelling was op zondag 15 april 2018 om 15.30 uur in ’t Schienvat in Erica.
Vrijdag 20 april 2018 stonden ze allemaal trots op het podium van woonwijkcentrum Holdert in Emmen.
Daarna volgt een optreden tijdens het Lokaal Talentfestival op 16 juni in het Atlas Theater in Emmen.

Gekleurd Grijs - AIR dans

Gekleurd Grijs on Air Emmen is een onderdeel van Age Friendly Cultural City Emmen. Met dit label laat de gemeente Emmen zien dat het investeert in het vergroten van de leefbaarheid van senioren door de actieve cultuurparticipatie van senioren te stimuleren. Dit dansproject wordt uitgevoerd in samenwerking met het dansgezelschap Club Guy & Roni uit Groningen.