Gekleurd Grijs Festival 2017

Een feestelijke dag vol muziek, optredens en creatieve activiteiten
21 april 2017 om 14.00 uur | Gratis toegang

Gekleurd Grijs Festival 2017

Op vrijdag 21 april vindt het Gekleurd Grijs Festival plaats! De hele dag kunt u genieten van live muziek, workshops, presentaties en exposities in Woonwijkcentrum Holdert.

Het festival begint om 14.00 uur en duurt tot 20.30 uur.
De presentatie is in handen van onze nieuwe ambassadeur Jacques d'Ancona.

Programma

Middagprogramma
14.00 uur     Opening door burgemeester Eric van Oosterhout
                    Dansvoorstelling (AIR, Zuidlaren)
15.00 uur     Band Blues Juice
16.00 uur     Duo Merk/Dijkstra: cello en bandoneon
17.00 uur     Vreemde Gasten

Klik hier voor een beschrijving van enkele optredens.

De gratis workshops duren 45 minuten en vinden twee keer plaats: om 14.30 uur en om 15.45 uur. Zie hieronder voor meer informatie.
U hoeft zich niet aan te melden voor de workshops. Kom op tijd om zeker te zijn van een plekje.

Avondprogramma
18.00                Pianomuziek door Marinus Scholten
19.00 – 20.30   Dansavond met live-muziek van Jazzuzzy

Naast muziek en workshops is er van alles te beleven, dat leest u hieronder. De keuken van woonwijkcentrum Holdert is de hele dag geopend. U wordt uitgenodigd om ook een hapje te blijven eten.

Muziek

De hele dag is er live muziek van veel verschillende artiesten. Zo speelt Woody Vermeltvort met band rockmuziek en Molukse liedjes.
Duo Merk/Dijkstra bestaat uit Ilsje Merk en Harry Dijkstra. Ilsje Merk is celliste, zij treedt op samen met bandoneonist Harry Dijkstra. Ze spelen voor u opzwepende tango, klezmer en Franse muziek.
De groep artiesten genaamd Vreemde Gasten komt voort uit het project Talent voor Gastvrijheid. Vluchtelingen en bewoners van Oranje en omstreken werken aan een bijzondere voorstelling. Op het festival krijgt u hiervan een voorproefje te zien en te horen. 
Aan het eind van de middag kunt u de voorstelling ‘Mama’ van theatergroep Atelier Kat bijwonen. Deze voorstelling is eerder opgevoerd in Alzheimercafés, en werpt een bijzonder licht op de ziekte van Alzheimer.
’s Avonds mogen de voetjes van de vloer bij Jazzuzzy. Deze combo bestaat uit een drummer, bassist, pianist, trompettist en een zangeres en speelt voor u jazzy en dansbare nummers.

Workshops

Overdag zijn er verschillende workshops waaraan u gratis kunt deelnemen. U hoeft hiervoor niet te reserveren, maar zorg ervoor dat u op tijd bent. Zo bent u verzekerd van een plekje.

 • Theaterworkshop met Atelier Kat
  Aan de hand van verschillende oefeningen gaat u aan de slag met theater.
 • Zingen met Jan Smale
  Ervaar hoe het is om mee te zingen in een koor! U doet verschillende stemoefeningen en studeert samen een lied in.
 • ‘De kracht van verhalen’ met Jeanet Landman
  Verhalen kunnen je raken, amuseren, en inspireren. Mits ze goed verteld worden. En dát kun je leren. Hoe? Daar gaat u naar kijken in deze workshop. Vergeet niet ……ieder mens is al een verteller, we doen de hele dag niet anders. Maar je kunt een bétere verteller worden! Een workshop met oefeningen – én een verhaal. Jeanet Landman vertelt verhalen en geeft vertelworkshops, onder het motto Verhalen voor  Vermaak en andere Zinvolle Zaken.
 • Drumworkshop met Henk Busscher
  Doe mee aan deze workshop drums en ervaar hoe leuk het kan zijn om samen ritmes  te maken!
 • Schuif ook even gezellig aan bij de doorlopende beeldende workshop van Kreakracht!
  Tijdens deze inloopworkshop mag iedereen (kosteloos) uitproberen hoe het is om te werken met een brandschilderapparaat. Er zijn diverse houten voorwerpen, van een mini vogelhuisje tot pollepels en onderzetters beschikbaar om te decoreren. Bovendien kunnen er hangers worden gemaakt van speksteen, eventueel in combinatie met inktpennen. U bent van harte welkom!

Kunstenaar in de regio

Op het festival kunt u het resultaat van het project Gekleurd Grijs on AIR (Kunstenaar in de regio) bewonderen. Jonge en oudere bewoners van Zuidlaren en Zandpol zijn samen met een choreografe en een kunstenares aan de slag gegaan met het maken van een dansvoorstelling en een beeldend kunstobject waarin de levensverhalen van senioren uit de omgeving zijn verwerkt.

Markt

Op de culturele markt maakt u daarnaast kennis met verschillende culturele instellingen. Er is een Jukebox met muziekherinneringen en een minibioscoop van Filmhuis Emmen. U kunt de dag onvergetelijk maken door op de foto te gaan in de Kiekjeskar…

Het festival is gratis en voor iedereen toegankelijk. Neem ook uw vrienden en familie mee naar deze gezellige dag in woonwijkcentrum Holdert.

Kortom: Komt dat zien én doen in Emmen!

Praktische informatie
Woonwijkcentrum Holdert
Hondsrugweg 101, Emmen

Informatie: Inge Basteleur | 0592 33 69 99 | inge@kcdr.nl